Geroosterd Kippetje

Zondag is familie dag en dan staan wij met z’n allen in de keuken lekkere dingen te maken. De één maakt een toetje, de ander een lekker drankje en de muziek staat op de speakers. Vaak maken we een geroosterd kippetje. Het hele huis ruikt dan zo lekker naar kruiden en citroen. Dit is een super makkelijk recept waar je iedereen blij mee maakt! Serveer met lekkere sla en onze geroosterde tomaatjes.

Ingrediënten

  • 1 grote kip op kamertemperatuur
  • 5 sjallotjes
  • 5 knoflooktenen
  • 1 citroen
  • bosje tijm
  • Zeezout

Stappen

  • Haal de kip in de ochtend al uit de ijskast en bestrooi hem met grof zeezout. Dit zorgt ervoor dat al het vocht uit de huid getrokken wordt en je een extra knapperig kippetje krijgt.
  • Verwarm de oven voor op 180C. Strooi flink wat zout en peper binnen in de kip. Doe daar 1 in stukken gesneden citroen in, twee gepelde hele knoflooktenen en het bosje tijm.
  • Strooi de rest van de gepelde sjalotten en knoflook tenen met schil omheen. Besprenkel met wat zonnebloemolie en peper.
  • Doe het kippetje ongeveer een uur en 10 minuten in de oven tot hij lekker bruin is, en het vlees bij de pootjes een beetje los laat.

Als de kip op is dan trekken we van de botten en het karkas een lekkere bouillon. Die gaat dan de volgende dag in een thermos beker mee naar school. Zo maak je die.