Verse Pasta, basis recept

Ingredients

  • Per persoon 100gr bloem en 1 ei

Directions

  • Doe de bloem op het aanrecht en maak er een kuil in.
  • Breek het ei in de kuil en met een vork het ei voorzichtig kloppen. Steeds langzaam wat bloem erbij trekken, tot je een droog deeg krijgt.

Directions

  • Breng het deeg bij elkaar en kneed 15min tot een zacht , elastisch deeg. Smeer er wat olijfolie over en leg afgedekt met plastic folie 30min opzij.
  • Als je een pasta machine hebt, kun je die gebruiken om steeds delen van het deeg doorheen te halen. Als je geen pasta machine hebt kun je het met de hand doen met een deeg roller.

Directions

  • Met een deegroller het deeg zo dun mogelijk uitrollen. Zorg wel dat je bloem onder het deeg doet en op de roller, zodat het deeg niet blijft plakken.
  • Als het mooi dun is, rol je het deeg losjes op (zoals een pannekoek), en snijd je het in dunne slierten. Haal het voorzichtig uit elkaar.
  • De pasta is nu klaar om gekookt te worden. Dat doe je door een grote plan met water aan de kook te brengen met veel zout (alsof het zeewater is). Daar doe je de verse pasta in, en als hij boven komt drijven dan is hij klaar. (ongeveer 4 minuten)
  • Je kunt nu de pasta eten met de saus naar keuze, of gewoon lekker met wat zout, peper en olijfolie.