Prei en spekjes plaattaart

Het is zo leuk en makkelijk om recepten te bedenken waar je eindeloos mee kan variƫren, zoals een plaattaart. De kinderen noemen dit een prei pizza. Ik serveer hier sla of een soepje bij. Je kunt dit maken met bladerdeeg of in dit geval met flammkuchendeeg, die heeft meer bite en lijkt iets meer op brooddeeg.

ingrediƫnten

  • 250gr Ricotta
  • 1 pak flammkuchendeeg (260gr)
  • 150gr spekjes
  • 4 of 5 preien
  • basilicum, oregano of tijm

stappen

  • Zet de heteluchtoven aan op 180C, haal het deeg uit de ijskast.
  • Snijd de prei in de lengte en was hem heel goed onder koud water. Tussen ieder “blad” kan zand zitten, en dat wil je liever niet in je eten. Als hij goed schoon is snijd je hem in kleine stukjes
  • Doe de prei in een koekenpan met een klontje boter en laat op een laag vuur zacht worden. af en toe roeren en wat zout en peper erop doen
  • Leg het deeg met het bakpapier op de bakplaat en smeer daar de ricotta over. Verdeel vervolgens de gebakken prei over de plaattaart en bestrooi met de spekjes. Maak af met wat peper (zout is niet nodig, dat zit al in de spekjes)
  • Doe ongeveer 25min in de oven.
KLAAR VOOR DE OVEN