Pruimen plaattaart

Als de pruimen aan de boom hangen, krijgen we ze bijna niet op! We maken dan ook vaak een plaattaart, dat is altijd een success en je hebt hem in 30 min. gemaakt! De pruimen worden zacht en sappig, het bladerdeeg lekker knapperig. Dit is lekker met wat opgeklopte room of crème fraîche. Wij maken deze taart ook met appels of peren. Welke vruchten wil jij gebruiken?

ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • rasp van 1 citroen
  • 3 lepels suiker (optioneel)
  • 50gr geschaafde amandelen
  • 10 pruimen
  • creme fraiche of opgeklopte slagroom voor erbij

stappen

  • Verwarm de hetelucht oven voor op 180C. Haal het bladerdeeg vast uit de ijskast
  • Snijd de pruimen in dunne partjes, rasp hier de citroen over, en strooi er wat suiker over. (als de vruchten heel zoet zijn doen wy er geen suiker by)
  • Leg het bladerdeeg op het bakpapier op een bakplaat en strooi hier de amandel overheen.
  • Leg alle partjes pruim in mooie rijtjes op het bladerdeeg.
  • Zet in de verwarmde oven voor ongeveer 25min (of tot de pruimen lekker zacht zijn). Serveer met room of creme fraiche.