Zalm Salade Niçoise

Simpel, kleurijk en super lekker, deze warm gerookte zalm salade vinden mijn kinderen altijd leuk om te maken. Om de boontjes en groene asperges te koken, breng je een grote pan water aan de kook. Doe er zout bij totdat het naar zeewater smaakt! Dat geeft de groentes heel veel smaak. Als het water kookt doe je de groentes er heel kort in, na een paar minuutjes kun je er al een proeven om te kijken of ze goed zijn (nog net een beetje knapperig). Haal ze uit de pan en dompel ze zo snel als je kan in ijskoud water tot ze helemaal koud zijn. Op deze manier behouden ze hun mooie groene kleur.

Serveer met een lekkere vinaigrette, klik hier voor het recept

ingrediënten

  • 250gr warm gerookte zalm
  • 100gr groene asperges
  • 200gr sperziebonen
  • 2 bosuitjes
  • 5 kleine tomaatjes in stukken gesneden
  • handjevol zwarte olijven
  • verse munt en basilicum
  • vinaigrette (slasaus)

stappen

  • Kook de sperzieboontjes en asperges zoals hierboven beschreven, en verdeel op een mooie schaal.
  • Strooi daar de tomaten in stukjes, verse kruiden, bosuitjes en olijven over. Haal de zalm uit elkaar en verdeel ook over de schaal.
  • Als laatste giet je er wat vinaigrette over.