Kipgehaktballetjes met Naan

De meeste gehaktballetjes zijn al opgegeten voordat ik ze op de Naan kan serveren! De kinderen vinden dit heerlijk en het is super makkelijk om te maken. Je kunt de gehaktballetjes ook aan spiesjes doen en op de bbq leggen.

Ingredients

  • 500gr kipgehakt

  • 1 komkommer in dunne plakjes

  • 1 sjalotje fijn gesnipperd

  • 2 teentjes knoflook fijngesneden

  • 1 bosje verse munt

  • 150gr volle Griekse yoghurt

  • 1 theelepel tahini

  • 1 mespuntje za’atar

  • 1 limoen om te serveren

Directions

  • Zet de heteluchtoven aan op 180C.
  • Meng de gesnipperde ui, de knoflook, de za’atar en flink wat zout en peper door het gehakt.
  • Rol het gehakt in kleine bolletjes en leg op een bakplaat die bedekt is met bakpapier. Giet er wat olijfolie over en doe in de oven tot ze mooi bruin zijn, ongeveer 20 minuten. (halverwege even de gehakt balletjes omdraaien, zodat ze aan alle kanten bruin worden).
  • Ondertussen meng je de tahini met de yoghurt, en breng je deze op smaak met zout en peper, nog wat za’atar en de rasp van de limoen. Doe er wat fijngesneden munt door.
  • Serveer op naan brood, met wat van de yoghurt saus, de plakjes komkommer, de gehaktballetjes en wat verse munt blaadjes, olijfolie en wat limoen sap.