Vissoep uit Portugal

Dit is haaien soep! In Portugal maken we dit met cação, een kleine soort haai die in de Middellandse Zee voorkomt. Dit is een veel voorkomende vis die met de hengel gevangen wordt.

OP DE MARKT IN VILA VIÇOSA – CAÇÃO HAAI

Ingrediënten

  • 600gr stevige witte vis zoals kabeljauw of zeeduivel in mootjes
  • 1 bosje koriander fijn gesneden
  • olijf olie
  • 5 tenen knoflook
  • 1 grote ui fijn gesneden
  • 3 eetlepels bloem
  • azijn

Stappen

  • Pel en snijd de knoflook in stukjes en doe in een vijzel met een volle theelepel zeezout. Doe er dan de gesneden koriander bij en malen maar tot het een lekker prutje is.
  • In een pan een flinke hoeveelheid olijfolie doen tot de gehele bodem van de pan bijna bedekt is. Fruit hierin zachtjes de versnipperde ui, en als deze glazig is (niet bruin laten worden), de gemalen knoflook koriander erbij doen. Laat 1 minutje door koken.
  • Doe hier de bloem doorheen en laat al roerend 2 aa 3 minuten mee garen.
  • Leg vervolgens voorzichtig de vis in de pan en bedek deze met water. doe hier ook een scheutje azijn bij. Bedek de pan en laat ongeveer 10minuten koken tot de vis zacht en gaar is.
  • Goed proeven en breng eventueel op smaak met wat meer zout en azijn.
  • Serveer de soep met croutons.