Chocolade pistache fudge

Met Kerstmis krijg ik deze heerlijke chocolade fudge altijd cadeau. Ik besloot ze zelf eens te maken……met maar een paar ingrediĆ«nten zet je een heerlijke traktatie op tafel. Hou je meer van melkchocolade? Maak ze dan eens met pecannoten en een snuf zeezout.

Ingrediƫnten

  • 350 g pure chocolade (70% cacao)
  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 g)
  • 30 g boter
  • snuf zout
  • 150 g pistache noten

Stappen

  • Hak de chocolade in kleine stukjes.
  • Doe de chocolade, gecondenseerde melk, boter en het zout in een pan met een dikke bodem. Laat dit op een laag vuur al roerend smelten.
  • Doe de nootjes in een diepvrieszak en sla/rol ze fijn met een deegroller. Je krijgt zo grote en kleine stukjes noot.
  • Voeg de nootjes toe aan het chocolademengsel.
  • Doe het mengsel in een siliconen of aluminium vorm en strijk de bovenkant glad.
  • Laat de fudge afkoelen en zet hem in de koelkast totdat het stevig is.
  • Snijd de fudge in blokjes en geniet!
  • Je kunt de gesneden blokjes fudge heel goed in de vriezer bewaren. Ook bevroren zijn ze erg lekker.