Courgette Pannenkoekjes

Deze pannenkoekjes zijn super makkelijk om te maken. De kinderen vinden het lekker om wat gerookte zalm en een kruiden yogurt dip hierbij te eten.

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 3 eieren
  • 1 kopje paneermeel (ik gebruikte panko)
  • 1 kopje parmezaanse kaas
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook

Stappen

  • Rasp de courgette en druk in een zeef al het water eruit.
  • Doe de courgette in een kom en meng daar de eieren, geraspte parmezaanse kaas, fijn gesneden knoflook en broodkruimels door. Maak aan met zout en peper.
  • Zet een koekenpan op het vuur, als deze heel warm is doe je er een scheutje olijfolie in. Doe er kleine hoopjes van het “beslag” in, druk het netjes in de vorm van een pannenkoekje. Wij maken ongeveer 10 kleine pannenkoekjes. Let er op dat de pan niet te vol wordt, je kan het gewoon in 2 of 3 keer doen.
  • Kijk na 4 a 5 minutjes of de onderkant al lekker bruin is, en dan kan je ze omdraaien.
  • Besprenkel met wat zout en peper, en eventueel nog wat geraspte parmezaanse kaas erover.