Gepofte zoete aardappel uit de oven met avocado

Dit nieuwe recept vonden wij direct een succes! Jij ook?

De avocado, doperwt en feta topping is ook heerlijk op een gewone gepofte aardappel of een stukje geroosterd brood.

Ingrediënten

  • 6 middelgrote zoete aardappelen
  • 6 theelepels zonnebloempitten
  • 250 g doperwtjes (bevroren)
  • 3 avocado’s
  • 3 handjes verse koriander blaadjes
  • 15 verse munt blaadjes
  • sap van 1 limoen
  • 75 g verkruimelde feta
  • 3 theelepels groene Tabasco saus

Stappen

  • Verwarm de oven voor op 200℃.
  • Prik de zoete aardappelen op meerdere plekken in met een vork. Plaats ze op een ingevette bakplaat en bestrijk ze licht met een kwastje met olie (gebruik liever zonnebloemolie dan olijfolie, deze olie kun je niet langdurig verhitten bij een hoge temperatuur). Rooster ze ongeveer 1 uur in de oven, totdat ze zacht zijn in het midden. Test de aardappelen door er zachtjes in te knijpen, bescherm je vingers met bijvoorbeeld ovenwanten.
  • Doe de zonnebloempitten in een klein ovenschaaltje en rooster ze de laatste 5 minuten mee met de aardappelen.
  • Kook ondertussen de doperwtjes 3-4 minuten in een pan met kokend water. Giet ze voorzichtig af.
  • Snijd de avocado in blokjes als de aardappelen bijna gaar zijn. Doe ze in een kom met de doperwtjes. Prak alles fijn met een vork, het mengsel mag een beetje grof blijven.
  • Hak de koriander grof en scheur de muntblaadjes in stukjes. Voeg de kruiden, Tabasco, het limoensap en zout naar smaak toe. Meng het geheel goed.
  • Snijd de aardappelen open. Verdeel het avocado mengsel over de aardappelen en strooi de feta en de zonnebloempitten erover. Voeg nog een scheutje Tabasco toe om het af te maken.