Ontbijt pannenkoekjes

Deze ontbijt pannenkoekjes zijn heerlijk luchtig en je kunt er eindeloos mee variëren. Voeg bijvoorbeeld rozijnen, kleine stukjes appel, blauwe bessen, banaan, gember (op siroop) of wat kaneel toe aan het beslag.

Ingrediënten

  • 175 g (spelt)bloem
  • 10 g bakpoeder
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 250 ml melk
  • 2 theelepeltjes vanille extract

Stappen

  • Doe de bloem, bakpoeder en basterdsuiker in een kom en meng het geheel met een garde.
  • Voeg de helft van de melk en het vanille extract toe. Klop nog een keer goed met een garde.
  • Voeg het ei en de rest van de melk toe. Klop het beslag nu totdat het helemaal glad is.
  • Bak de pannenkoekjes in een koekenpan met wat boter ongeveer 1 minuut per kant op een middelhoog vuur. Gebruik per pannenkoek een ruime eetlepel beslag. Je kunt zo 3 pannenkoekjes tegelijk bakken. De pannenkoekjes zijn klaar als ze goudbruin zijn.
  • Serveer met je favoriete toppings: vers fruit, Griekse yoghurt, ahornsiroop, schenkstroop of poedersuiker. Mmmmmm…….