Geroosterde tomatensoep

Tomatensoep is onze favoriet! Het is niet alleen heel lekker, maar ook een makkelijke manier om wat extra groenten te eten 😉

Ingrediënten

  • 1 kg tomaten (tros- of romatomaten)
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 groenten bouillonblokjes
  • 4 theelepels balsamico azijn
  • een paar takjes verse tijm

Stappen

  • Verwarm de oven voor op 220℃.
  • Snijd de tomaten in parten. Snijd de ui en de knoflook fijn. Ris de kruiden van de takjes af, dat gaat heel gemakkelijk met je vingers.
  • Doe de tomaten, ui, knoflook en kruiden in een grote ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout naar smaak.
  • Rooster het tomatenmengsel 20 minuten in de oven totdat alles zacht en een beetje bruin is.
  • Breng ondertussen 1 liter water aan de kook in een grote pan en verkruimel de bouillonblokjes erin. Laat de bouillon goed oplossen.
  • Haal de pan van het vuur en voeg het geroosterde tomatenmengsel toe. Pureer de soep voorzichtig met een staafmixer.
  • Serveer met een klein scheutje balsamico azijn, wat geroosterd ontbijtspek en een knapperig stuk brood. Bon appetit!