Rösti

Toen ik klein was ging ik veel naar Zwitserland. Dan logeerde ik in een houten huis in de bergen en voelde mij net Heidi. Deze aardappel pannenkoek aten we daar veel, vaak met een gebakken eitje erop. Niets is zo lekker als de knapperige aardappel te dippen in het zachte eigeel.

ingrediënten

  • 5 grote aardappels
  • 2 bosuitjes
  • verse kruiden zoals tijm, peterselie, oregano
  • 50gr boter
  • 200gr sour cream of creme fraiche

Stappen

  • Schil de aardappelen en rasp ze in kleine sliertjes
  • Was de geraspte aardappel goed in een vergiet onder stromend water. Daarna leg je dit op een theedoek en bestrooi je de rasp met veel zout en peper. Het zout geeft smaak, maar haalt ook het water uit de aardappelen, de droger ze zijn, des te knapperiger de pannenkoek wordt.
  • Knijp de theedoek met de rasp zo hard je kan zodat het water uit de aardappelen loopt. Laat je spierballen maar eens zien!
  • Zet de heteluchtoven aan op 180C. Verwarm een koekenpan en doe er wat olie in
  • Als de olie heel warm is doe je de aardappel rasp er bij. Met een houten lepen, de rasp goed aandrukken en een mooie ronde pannenkoek vormen.
  • Na ongeveer 10 minuten op midden hoog vuur, voorzichtig eronder kijken of het al lekker bruin is. (vraag je ouders om de volgende stap te doen)
  • Leg een bord op de pannenkoek, en draai hem zo om. Laat weer voorzichtig in de pan glijden en leg wat klontjes boter op de randjes.
  • Als de onderkant ook lekker bruin is, zet je de pan in de oven en laat je hem nog 15min garen.
  • Serveer met de sour cream waar je de gesneden kruiden, zout en peper door hebt gedaan.