Avocado dip met zelfgemaakte tortilla chips

Wij zijn dol op avocado en het is ook nog eens heel gezond!

Ingrediënten avocado dip

  • 2 rijpe avocado’s
  • 60 g cottage cheese
  • 1 theelepel citroen- of limoensap
  • zout en peper naar smaak
  • chilivlokken naar smaak

Stappen avocado Dip

  • Doe de cottage cheese in een kom en prak het met een vork heel fijn.
  • Snijd de avocado’s door midden. Schep met een lepel de pit eruit en schep het vruchtvlees in de kom bij de cottage cheese. Voeg citroensap of limoensap, zout en peper toe en prak alles heel fijn. Voeg wat chilipoeder toe als je durft!
  • Serveer met rauwkost of zelfgemaakte tortilla chips.

Zelfgemaakte tortilla chips

Ingrediënten Tortilla chips

  • 2 grote maïs tortilla’s
  • 2 theelepels olijfolie
  • zeezoutvlokken en eventueel chilivlokken naar smaak

Stappen Tortilla Chips

  • Verhit de oven voor op 180℃. Bedek 2 bakplaten met bakpapier.
  • Smeer de tortilla’s met een borsteltje aan een kant licht in met olijfolie en besprenkel ze met zeezoutvlokken (ik gebruik Maldon zeezout).
  • Snijd de tortilla’s met een pizzawiel in kleine puntjes.
  • Bak ze (met de kant met de olie naar boven) ongeveer 6 minuten in de oven totdat ze knapperig en goudbruin zijn.