Scones

Dit is het favoriete recept van mijn kinderen. Het kan niet mislukken!

Zo maak je je eigen heerlijke afternoon tea….

Ingredients

  • 500 g bloem

  • 25 g bakpoeder

  • 5 g zout

  • 100 g witte basterdsuiker

  • 250 g roomboter

  • 200 ml melk

  • 2 eieren

  • eventueel 250 g rozijnen

Directions

  • Verwarm de oven voor op 220℃. 
  • Meng de bloem, bakpoeder, zout en basterdsuiker. 
  • Snijd de boter in blokjes en kneed erdoor. 
  • Meng de melk en 1 ei erdoor. Voeg eventueel als laatste 250g rozijnen toe.
  • Laat het deeg een half uur rusten in de koelkast.
  • Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot 3 cm dikte.
    Steek er rondjes uit van 6 cm doorsnede.
  • Leg de scones op bakpapier en bestrijk ze met een losgeklopt ei.
  • Bak de scones 8-10 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer met geklopte room en jam.