Girl Power Lasagna

Wij maken heel vaak lasagna en iedere keer is hij weer anders. Soms maken we hem vegetarisch, soms zelfs zonder de pasta! Ons geheim is dat we alle laagjes apart maken, dan krijgt alles extra veel smaak. Deze is Juke’s favoriet, dus die moest op Little Kitchen komen. En weet je wat we niet op de foto of in het recept hebben staan? Tabasco! Wij doen hier lekker veel hot sauce op. Durf jij dat ook?

ingrediëten

  • 1 courgette
  • 1 prei
  • 2 papricas
  • 1 aubergine
  • 500gr gehakt
  • 200gr geraspte kaas
  • 3 knoflooktenen
  • 2 blikken tomaten passata
  • 350gr ricotta
  • 1 potje rode en een potje groene pesto
  • 1 pak lasagna vellen (wij gebruiken meestal de verse vellen)
  • verse kruiden (zoals basilicum, oregano, salie)

Stappen

  • Verwarm de heteluchtoven op 180C
  • Pak een hele grote koekenpan waar je alles in kan bakken. Snijd alle groentes in kleine blokjes. Als de pan goed warm is doe je er wat olijfolie in en je eerste groente. Als die lekker bruin is, haal je de groente eruit en zet je apart. Bak vervolgens ieder soort groente steeds weer in een beetje olijf olie in de koekenpan. Vergeet niet om tijdens het bakken op iedere groente wat zout en peper te doen, dan krijgt alles veel smaak.
  • Bak vervolgens het gehakt in wat olijfolie lekker bruin en doe daar de verse kruiden bij. Zet ook apart
  • Als laatste doe je weer olijf olie in de pan, doe daar dan de twee blikken tomaten pulp en het potje zongedroogde tomaten tapenade bij en de knoflook teentjes in kleine stukjes. Roer goed door en laat 10min pruttelen
HIER ZIE JE ALLE VOORBEREIDE INGREDIENTEN, WE ZIJN NU KLAAR OM DE LASAGNA OP TE BOUWEN

STappen (vervolg): Het opbouwen van de laagjes

  • Pak een grote en diepe ovenschaal en doe de ingrediënten in lagen in de schaal op de volgende volgorde:
  • Een beetje tomatensaus
  • Pasta
  • De helft van de groentes, gemixed
  • Pasta
  • Gehakt
  • Pasta
  • Pesto
  • Ricotta
  • Pasta
  • Eindig met de tomatensaus en daarover de geraspte kaas.
  • Bedek met folie en doe 45min in de oven. Haal daarna de folie eraf en laat de kaas nog even 10min lekker smelten en bruin worden.