American Chicken Salad

Na een fantastische reis door de Verenigde Staten deze zomer, ben ik helemaal geïnspireerd voor deze blog. Twee van de vier Little Kitchen kinderen komen uit America, dus er verschijnen wel vaker klassiekers van over de Oceaan (zoals de chocolate chip cookies ). Deze chicken salad is zo simple, maar zo heerlijk voor de warme zomeravonden .

IngrediËnten

  • 4 Kippenborsten

  • 2 Grote trossen rode en groene pitloze druiven

  • 1 Citroen (sap en rasp)

  • 4 Cellery sticks

  • Mayonaise

  • Mosterd

  • Verse kruiden zoals munt, dragon, bieslook

  • Optioneel: handje grof gesneden walnoten

  • Ciabatta

Directions

  • Doe de kip in een pan met water en zout en breng aan de kook. Laat ongeveer 20minuten koken tot de kip gaar is. Haal uit de pan en laat afkoelen.
  • Snijd de ciabatta in plakjes. Leg op een ovenplaat. giet er wat olijfolie over en rooster even in de oven tot ze goudbruin zijn.
  • Snijd de cellery in kleine stukjes. Snijd de druiven doormidden. Hak de kruiden fijn.
  • Maak een sausje naar smaak met mayonaise, mosterd, zout, peper en citroen sap en rasp. Voeg hier de fijn gesneden kruiden door.
  • Snijd de kip in blokjes, voeg de cellery, de druiven, (evt de walnoten) en de mayonaise sause toe. Meng alles goed door en serveer met de ciabatta.