Aardbeien, feta en tijm plaattaart

Een verrassende combinatie, zoete aardbeien met zoute feta op een luchtig bladerdeeg maken de perfecte zomerse lunch!

Ingrediënten

  • 100 g crème fraîche

  • 6 takjes tijm

  • 100 g feta, verkruimeld

  • 1/2 teentje knoflook

  • 1/2 citroen

  • snufje chili vlokken

  • 1 rol bladerdeeg, kant-en-klaar

  • 200 g aardbeien, in plakjes

Stappen

  • Verwarm de oven voor op 180℃.
  • Ris de blaadjes van 3 takjes tijm (ik gebruikte oregano tijm).
    Rasp de schil van de citroen en pers de knoflook uit.
  • Meng de crème fraîche met de tijmblaadjes, feta, knoflook, geraspte citroenschil, chili en eventueel wat peper en zout. Prak het met een vork tot een vrij glad mengsel.
  • Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Maak met de botte kant van een mes een rand van ongeveer 1 cm breed rondom het bladerdeeg.
  • Verdeel het crème fraîche mengsel over het bladerdeeg, laat de randen vrij. Verdeel de plakjes aardbeien erover.
  • Bak de plaattaart ongeveer 25 minuten in de oven totdat hij goudbruin en luchtig is. Sprenkel de resterende tijmblaadjes over de taart en serveer met rucola salade en een koel zomers drankje.