Friszoete aardbeienjam met limoen

In onze tuin komen de eerste aardbeien tevoorschijn. Nog niet genoeg om een paar potten jam van te maken, maar in de winkel zijn ze al volop verkrijgbaar. Mijn kinderen vinden zelfgemaakte jam het allerlekkerst. We gebruiken niet zoveel suiker, waardoor je het verse fruit veel beter proeft. De limoen maakt deze jam net even anders, heerlijk friszoet! Probeer het maar eens bij je zelfgemaakte scones (;

Ingrediƫnten

  • 1,5 kg aardbeien

  • 500 geleisuiker halfzoet

  • 1 limoen

  • schone glazen potten (gewassen in de vaatwasser)

Stappen

  • Was de aardbeien in lauwwarm water. Verwijder na het wassen de kroontjes.
  • Pureer 1 kg van de schoongemaakte aardbeien. Snijd de overige aardbeien in kleine stukjes. Pers de limoen uit.
  • Meng de gepureerde en de gesneden aardbeien en het limoensap met de geleisuiker in een grote pan en breng het al roerend aan de kook. Laat de jam 1 minuut doorkoken, terwijl je goed blijft roeren.
  • Vul na het koken de glazen potten tot de bovenste rand met de nog warme jam. Sluit de potten goed af en zet ze 5 minuten ondersteboven.
  • De jam wordt pas stevig na het afkoelen. Bewaar de jam op een koele donkere plaats, je kunt het dan ongeopend een jaar bewaren. Na openen zet je de jam in de koelkast en is het beperkt houdbaar.