Doperwtjes soep met munt

Dit is een romige soep die zo mooi knal groen wordt. Je kunt deze soep warm of koud serveren. Als je hem koud eet, kun je er wat piepkleine stukjes komkommer door doen en veel verse munt. Als je hem warm eet dan vinden wij gebakken spekjes heerlijk erbij. Waar is spek nou niet lekker bij?

Ingrediƫnten

  • 750gr Doperwtjes (evt bevroren)

  • 1,5L Bouillon (kip of groente)

  • 1 Bosje verse munt (bewaar een deel als garnering)

  • 125gr Spekjes

  • 3 Sjalotjes

  • 2 Knoflook teentjes

  • Scheutje slagroom

STAPPEN

  • Snijd de sjalotten en knoflook in kleine stukjes. Doe een beetje boter of olijfolie in de pan en bak ze op een heel zacht vuur tot ze glazig zijn
  • Als de sjalotjes zacht zijn, giet dan langzaam de bouillon in de pan en breng aan de kook. Als de soep kookt, kunnen de doperwten en munt blaadjes erbij. Laat nog 3 a 5 minuten koken.
  • Laat de soep eerst een beetje afkoelen voordat je het in kleine hoeveelheden in de blender glad pureert. Alternatief is om de staaf mixer te gebruiken. Wel is het het lekkerste als de soep heel fijn gepureerd is zodat je niet de velletjes van de doperwtjes proeft.
    Doe als laatste een klein scheutje room door de soep en breng op smaak met zout en peper.
  • Bak de spekjes in een kookpan tot ze lekker knapperig zijn.
    Serveer de soep met een paar spekjes, een klein sliertje olijfolie en wat verse munt.