Rabarber Appel Crumble

Wy zijn dol op crumble en maken het heel vaak. We gebruiken alle mogelijke combinaties vruchten, appel kaneel in de winter, appel bosbessen en frambozen, en in de lente verheugen wij ons op rabarber! Welke vruchten gaan jullie proberen? Laat het ons weten!

IngrediËnten

  • 8 Rabarber stokken
    8 Appels
    75gr Havermout
    275gr (Spelt) Bloem
    60gr Suiker voor de crumble
    50gr Suiker voor over de appels en rabarber
    150gr Roomboter
    Rasp van 1 citroen
    Vanille extract (optioneel)

stappen

  • Was de rabarber en schil de appels. Snijd beide in kleine stukjes. Meng de citroen rasp, 50gr suiker en een lepeltje vanille extract hier doorheen.

  • Maak de crumble: Meng de havermout, bloem en suiker en een mespuntje zout. Snijd de koude roomboter in stukjes en kruimel het langzaam door de bloem mix. Wrijf de boter en bloem door je vingers heen, tot je een kruimel deeg hebt.
  • Doe de vruchten in een ovenschaal, bedek met de crumble en zet in de oven voor ongeveer 45min, tot de crumble mooi bruin is en de vruchten pruttelen.