Citroen en elderflower cupcakes

Binnenkort staan de vlierstruiken weer in bloei. Van de vlierbloesem of elderflower kun je zelf een heerlijke siroop maken. Je kunt de siroop het hele jaar door ook kant en klaar kopen. Met deze siroop bakte ik heerlijke lente cakejes.

Ingrediënten

  • 200 g zachte boter

  • 200 g fijne suiker

  • snufje zout

  • 4 eieren

  • 200 g zelfrijzend bakmeel

  • rasp van 2 citroenen

  • 200 g poedersuiker

  • 8 eetlepels elderflower/vlierbloesemsiroop

Stappen

  • Verwarm de oven voor op 160℃. Zet ongeveer 20 papieren cakevormpjes op een bakplaat.
  • Klop de boter met de suiker tot een dikke crème.
  • Klop nu de eieren er een voor een door en voeg daarna rasp van 1 citroen toe. Ook kun je eventueel 2 theelepeltjes vanille extract toevoegen.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel en spatel dit luchtig door het geheel.
  • Schep het beslag in de cakevormpjes (vul de vormpjes maximaal tot driekwart in verband met het rijzen).
  • Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de cakejes lichtbruin en gaar in ongeveer 20 minuten. Laat de cakejes in de vormpjes afkoelen op een taartrooster.
  • Maak ondertussen het glazuur door de poedersuiker te mengen met de elderflowersiroop totdat het mooi stroperig is.
  • Bedek de afgekoelde cakejes met een laagje glazuur en wat citroenrasp. De lente is begonnen!